Politica · 1436 · 02 Decembrie 2019

Profilul candidatului ideal- Câmpia Turzii, PRIMAR 2020

Profilul candidatului ideal- Câmpia Turzii, PRIMAR 2020ariesnew.ro

Profilul candidatului ideal- Câmpia Turzii, PRIMAR 2020

Odată elaborată sau actualizată fisa postului, profilul candidatului ideal este usor de dezvoltat. Tendinta firească va fi aceea de a aglomera în această descriere cât mai multe experiențe anterioare, competențe obligatorii, cunostinte absolut necesare. În final există riscul foarte mare ca acest profil al candidatului ideal sa devină o piedică și nu un facilitator al procesului de recrutare.

Desi un profil realist al candidatului ideal poate să sune ca o contradictie în termeni, el se poate dovedi unul dintre cele mai utile instrumente in procesele de recrutare.

Iată cateva recomandari în ceea ce priveste redactarea acestui profil:

Principiul “necesarului și suficientului” în elaborarea profilului.
Aspectele cantitative sunt relevante, avem in vedere intervale mai degraba decat valori fixe.

Aveti in vedere informatii obtinute din procese de recrutare anterioare. Exista in piata combinatia de abilitati si experienta dorite la modul ideal?

Informații ce pot fi obtinute si validate in procesul de selectie (de exemplu: aspecte legate de un anumit profil de asteptari in cariera, cunoastere sisteme de operare, limbi straine etc.)
Componentele necesare si suficiente prin intermediul unor indicatori comportamentali care sa permita obsevarea si evaluarea usoara.

Definirea profilului candidatului ideal prin intermediul unor profile standard generate de teste de personalitate. Este foarte putin probabil sa existe o potrivire perfecta intre un candidat performant si profilele generate de un soft. Orice testare trebuie vazuta ca un instrument ce sustine procesul de evaluare oferind informatii in plus, si nu ca un filtru absolut de respingere.
Nu in ultimul rand, nu uitati ca nu exista candidati ideali. Exista candidati performanti si procese de evaluare corecte prin care acestia pot fi identificati.
Sursa: portalhr.ro- adaptare IRPSD