News · 339 · 27.05.2024

Prohod ELECTORAL - Este regretabil că un astfel de eveniment a fost premeditat politic!

By REDACȚIE
Prohod ELECTORAL - Este regretabil că un astfel de eveniment a fost premeditat politic!

Prohod ELECTORAL

Sunt creștin prin naștere, tradiție, educație și vocație. Biserica Ortodoxă este unul dintre stâlpii ființei noastre naționale și trebuie cinstită cu reverență. Arhiereii trebuie să fie voievozi ai credinței, conducători spirituali ce inspiră și ghidează poporul. Însă, această instituție milenară nu trebuie amestecată, întinată politic și nici implicată în campanii electorale!

În contextul campaniei electorale, Primăria liberală a impus astăzi, un eveniment de resfințire a “Bisericii din centru”. De ce tocmai acum? De ce în plină campanie electorală? La acest eveniment au fost invitați doi ierarhi ai Bisericii, dar și toată suita liberală: secretarul general al guvernului, prefectul, președintele consiliului județean. În loc să fie cuprinși de har și pace, aceștia păreau timorați, timizi, supărați și triști, ca la o slujbă de priveghi sau, mai bine zis, un prohod electoral – slujba de adio a PNL la Câmpia Turzii.

Este regretabil că un astfel de eveniment a fost premeditat politic. S-a investit mult timp și resurse din partea Primăriei, s-au pregătit scena, decorațiile, și totuși a fost foarte puțină lume prezentă. Iar ca ironia să fie completă, s-a oferit și pomana în pungi – cârnați, pâine și carne – parcă pentru a sublinia caracterul sordid și manipulator al întregii acțiuni.

Un eveniment religios, care ar trebui să fie un moment de comuniune spirituală și de întărire a legăturii dintre comunitate și divinitate, a fost transformat într-o manevră electorală ieftină. Aceasta nu doar că subminează respectul pentru Biserică, dar compromite și integritatea morală a celor implicați. Este imperativ ca astfel de practici să înceteze și ca Biserica să rămână un bastion al credinței, neamestecată în jocurile politice efemere.

Este timpul să ne reamintim valorile fundamentale și să respectăm cu sfințenie instituțiile sacre ale neamului nostru. Biserica trebuie să fie un refugiu spiritual, nu un instrument politic.

Închei cu speranța că vom învăța să separăm credința de politică și să redăm Bisericii locul de cinste pe care îl merită în inimile și sufletele noastre.

PETRE POP,
Candidat la funcția de PRIMAR

BACK TO TOP