Administrație · 536 · 15 Mai 2019

Proiectul de restaurare a Castrului Roman, în linie dreaptă!

Proiectul de restaurare a Castrului Roman, în linie dreaptă!ariesnew.ro

Proiectul de restaurare a Castrului Roman, în linie dreaptă! Am semnat astăzi contractul ,,Servicii de proiectare și execuție lucrări din cadrul proiectului: Restaurarea, punerea în valoare și introducerea în circuitul turistic a Castrului Legiunii V Macedonica, Potaissa-Turda,, Contractul are o valoare de 17.523.043,37 lei și a fost atribuit către Asocierea SC Awe Infra SRL - SC Euras SRL - SC Ateliercetrei SRL - SC ARH Service GUTMANN & Comp SRL.

Cu ajutorul unei investiții totale de aproape 5 milioane de euro, Castrul Roman va fi introdus în circuitul turistic al Turzii. În cadrul proiectului vor fi realizate intervenţii cu rol de restaurare/reabilitare, conservare şi protecţie a materialului arheologic al Castrului legiunii V Macedonica de la Potaissa.

Vor fi amenajate şi marcate la suprafaţă principalele drumuri din interiorul castrului (Via Pretoria, Via Principalis, Via Decumana) şi va fi recreat circuitul perimetral (Via Sagularis). Pe circuitul de vizitare se vor crea locuri de odihnă prevăzute cu bănci, pubele, cişmele cu apă potabilă, se vor amplasa panouri informative, se va realiza delimitarea (împrejmuirea) şi valorizarea castrului ca obiectiv turistic. Prin modernizarea acestui obiectiv de mare importanță se va naște un nou mare brand al Turzii, alături de Salina Turda!