Politica · 110 · 15 Mai 2019

Promovarea produselor tradiționale românești reprezintă un obiectiv asumat de către fiecare administrație locală și județeană liberală din România!

Promovarea produselor tradiționale românești reprezintă un obiectiv asumat de către fiecare administrație locală și județeană liberală din România!ariesnew.ro

Promovarea produselor tradiționale românești reprezintă un obiectiv asumat de către fiecare administrație locală și județeană liberală din România!

PNL este singurul partid care a reușit să sprijine fermierii români prin măsuri concrete!

Alături de primarul municipiului Câmpia Turzii, domnul Dorin Lojigan, de consilierii județeni Cristian Haiduc și Dumitru Drăghici, de președintele TNL Câmpia Turzii, consilierul local Georgiana Sima, de colegii liberali din Câmpia Turzii, am participat la întâlniri cu producătorii locali din piața centrală a Câmpiei Turzii. Cu această ocazia, am discutat cu fermierii de aici despre problemele, nevoile și mai ales soluțiile care pot fi avute în vedere la nivelul Parlamentului European. Politicile agricole eficiente pot fi adaptate doar în urmă discuțiilor cu fermierii. Ei știu cel mai bine care le sunt problemele, nevoile, iar soluțiile trebuie găsite împreună. Iar pentru asta, trebuie coborât desigur din birourile confortabile, fie de la Bruxelles, fie de la București.

Le-am transmis agricultorilor principalele reușite ale Partidului Național Liberal în domeniul agriculturii europene, reușite de care se vor bucura și fermierii din zona Câmpia Turzii. Prin eforturile depuse în cadrul Parlamentului European, în special în cadrul Comisiei pentru Agricultură, al cărei membru sunt, am reușit ca în noul exercițiu financiar să obținem o creștere a subvențiilor fermierilor români. În contextul Brexitului și în condițiile în care cele mai multe dintre statele membre se confruntă cu reducerea subvențiilor, fermierii români vor beneficia de o majorare a subvențiilor în noua Politică Agricolă Comună.

În acest fel, vor fi estompate diferențele de sprijin financiar dintre fermierii din Vestul Europei și Estul Europei. Fermierii români se vor bucura de o creștere a subvențiilor astfel încât aceștia să poată deveni competitivi pe piața europeană și să obțină performanțe în agricultură. Mai mult, am depus o serie de amendamente menite să ducă la simplificarea procedurilor de absorbție a fondurilor europene, în special în ceea ce privește fondurile alocate prin Politica Agricolă Comună. Partidul Național Liberal este singurul partid care a reușit să sprjine fermierii români prin subvenții mai mari, prin simplificarea mecanismelor de absorbție a fondurilor europene astfel încât să devină competitivi la nivel european și nu numai!

ziare & stiri