Psychology · 171 · 04.01.2023

Psihologul Gáspár György: -Iubirea (de sine) reprezintă una dintre emoțiile umane supreme. Ea poate guverna ceea ce simțim, gândim, întreprindem sau devenim.

By REDACȚIE
Psihologul Gáspár György: -Iubirea (de sine) reprezintă una dintre emoțiile umane supreme. Ea poate guverna ceea ce simțim, gândim, întreprindem sau devenim.

Iubirea (de sine) reprezintă una dintre emoțiile umane supreme. Ea poate guverna ceea ce simțim, gândim, întreprindem sau devenim. Chiar dacă avem tendința de a-i învinui pe ceilalți din cauză că nu o simțim, adevărul este că în calea iubirii stau două mari obstacole: 1. credința că nu suntem vrednici de iubire, decât dacă devenim superoameni; 2. preamărirea de sine, convingerea că suntem mai speciali și mai presus de ceilalți.

Atunci când alegem să ne eliberăm din aceste două capcane și să trăim conștient, ajungem să descoperim că există infinite oportunități pentru noi. Când zâmbim cu bunătate, când oferim o apreciere, când dăm o mână de ajutor - iubirea exprimată, sub forma bunătății față de ceilalți, se revarsă asemenea unui val de pozitivitate în întreaga noastră ființă.

Una dintre rezoluțiile mele pentru 2023 este să caut iubirea sub diferitele ei forme și să explorez domenii noi. Sub forma unui exercițiu pregătitor, mi-am făcut (pentru prima dată) cont pe o aplicație de cărți digitale, pe Voxa (http://bit.ly/3YqPnc6). Nu am în plan să ascult cărți în timp ce fac altceva, deoarece cred în starea de prezență conștientă. Dar simt că, uneori, ochii mei au nevoie de odihnă, iar mintea mea cere conținut. Curajul de a încerca ceva nou mi-a fost răsplătit, din plin, cu o colecție impresionantă de cărți audio în limba română și în engleză.

De altfel, consider că oportunități pentru iubirea de sine există din belșug; depinde de noi cum beneficiem de pe urma lor. Tu cum alegi să-ți exprimi iubirea de sine?!

sursa:Facebook/Gáspár György

BACK TO TOP