Psychology · 592 · 01 Sep 2022

Psihologul Petre Popp - Generația care nu visează la viitor! 

By REDACȚIE
Psihologul Petre Popp - Generația care nu visează la viitor! 

Generația care nu visează la viitor!

Viitorul nostru este o consecință a ceea ce ne programăm astăzi, o proiecție imaginară a viselor, a aspirațiilor noastre, pornite din nevoia de afirmare! Suntem singurele ființe de pe Terra care trăiesc într-o societate construită de imaginar!
Dacă astăzi conducem mașina dorită, acesta se datorează în primul rând faptului că cineva a fabricat-o urmare a unui proiect imaginat, visat de cineva. Ne dorim o casă de vis pentru că visăm la ea...
Trăim, iubim și muncim într-o lumea a profitului generat de o piață a muncii imprevizibilă și într-o continuă mișcare, în care tinerii noștri trebuie să se integreze și să facă față. Totuși, trebuie să fim conștienți că de la vis la realitate este o distanță dată de voință, resurse, creativitate și implicare! Adică nu este destul să visăm, să sperăm, ci trebuie să acționăm, este chiar periculos să rămâi la o stare permanentă de visare fără sa faci ce ti-ai imaginat.
Constat in fiecare zi, prin dialogul pe care-l am deseori cu generația mai tânără, că se mărește considerabil numărul tinerilor care nici măcar nu visează la viitor. Se lamentează în prezentul comod pus la dispoziție de părinții care luptă cu dăruire excesivă să-și vadă copii într-un confort atât personal, domestic cât și cotidian... In aceste condiții ce ne rămâne de făcut?
Eu personal ca fond sunt pozitiv și consider că este foarte important să te concentrezi pe soluție, nu pe justificare a eșecului...,,Acțiunea este antidotul disperării”!

BACK TO TOP