Psychology · 674 · 21.01.2023

Psihologul Petre POPP - SUBCONȘTIENTUL, mintea din spatele minții tale

By REDACȚIE
Psihologul Petre POPP - SUBCONȘTIENTUL, mintea din spatele minții tale

Continuăm călătoria noastră cu un alt subiect: SUBCONȘTIENTUL!
Creierul uman este cea mai complexă ,,mașină” biologică care are ca singur scop major conservarea și perpetuarea vieții, de aceea, permanent caută soluții pentru a atinge acest scop. Soluțiile sunt acele programe, aplicații, ce sunt rodul proceselor de adaptare, de învățare astfel încât pentru orice sarcină primită, creierul nostru oferă rezolvarea optimă și necesară. Toate aceste ,,softuri” au un spațiu destinat în mintea umană, subconștientul, care generic se poate numi mintea din spatele minții tale. De ce? Răspunsul este simplu, creierul uman împarte sarcinile între conștient și subconștient, adică, răspuns la stimuli prin acțiuni simple este inconștientul, spre exemplu recunoașterea obiectelor, sau deprinderi uzuale învățate și repetate precum mișcarea, iar conștientul este destinat acțiunilor mai complexe de planificare, raționamentul, capacitatea de a opera cu idei, simboluri și sensuri...
Și pentru a fi mai concret și pe înțelesul tuturor am să exemplific acest proces printr-un lucru cotidian. De foarte multe ori când conducem mașina, realizăm după minute, secunde, uneori chiar ore că de fapt mintea noastră era în altă parte, la cearta avută cu soția, sau la businessul pe care urmează să-l faci, ori la vacanța petrecută cu prietenii... lucruri care aparent îți dau senzația că nu suntem stâpânii propriilor gânduri. De fapt cel care conduce mașina este subconștientul nostru prin ,,programul”: conduc mașina! Adică mintea din spatele minții tale.
Ceea ce este important să reținem, este pfaptul că mintea umană este precum un aisberg cea mai mare parte a funcționarii rămâne nevăzută și că pentru a fi mai sănătoși, mai pozitivi, avem nevoie de programe pozitive, optimiste și dinamice! Cum? Prin cultivarea aspirațiilor pozitive.
Așadar dragi prieteni, fiți cu gândul către lucruri frumoase!

BACK TO TOP