Psychology · 412 · 11.03.2023

Psihologul Petre Popp - Succesul nu este un eveniment sau o întâmplare, ci tocmai un proces…

By REDACȚIE
Psihologul Petre Popp - Succesul nu este un eveniment sau o întâmplare, ci tocmai un proces…

Trăim oare în țara în care succcesul, nu are succes? Sau să înțeleg că Succesul este întâmplător, este o destinație, un ideal de neatins, sau din contră este un proces, dar și o provocare…

Eu personal m-am hotărât să dărâm un mit, și anume acela în care, prin impresii, păreri si prejudecăți, știm tot, înțelegem tot, dar nu facem nimic, înafară de a ne da cu părerea și a ne lamenta în propriul insucces, iar atunci când întâlnim un performer, îl urâm pentru îndrăzneala de a fi mai bun decât noi.

Succesul nu este un eveniment, ci tocmai un proces, nu este o destinație ci o călătorie. Nu este simplu să ajungi la succes, din contră este foarte provocator, este provocator pentru că mediocritatea la oameni vine la pachet cu conformismul, cu frica de responsabilitate, cu inerție, cu ideologie, dar mai ales cu evitarea riscului, cu alte cuvinte stăm în cutiuța noastră de confort și ne ,,simțim bine” pentru că insuccesul ne este foarte familiar.

De aceea dragi prieteni, feriți-vă de tot ceea ce înseamnă descurajare, dar mai ales de aceia care în mod direct sau indirect vă spun, ,,nu se poate, n-are șansă, nu este necesar, nu ai să poți, nu este nevoie….!” Iar acelora care vă explică abstract, că: ,,mulți sunt împotriva ta, sau: ,,nu știu de ce, dar toți nu te vreau”…cereți-le să vină în lumea concretă prin, cantitate, calitate si argument, (am înțeles, dar câți? cum? de ce?)

Vă garantez că nu o să reușească! De ce? Răspunsul este simplu, pentru că nu vă doresc succes!

BACK TO TOP