Cronica aleșilor locali · 442 · 09 Ianuarie 2018

Punct de vedere pe marginea sedintei extraordinare a Consiliului Local Campia Turzii din 09 ian 2018

Punct de vedere pe marginea sedintei extraordinare a Consiliului Local Campia Turzii din 09 ian 2018ariesnew.ro

Dupa cum s-a sfarsit anul 2017, la fel a inceput si anul 2018, in ceea ce priveste organizarea sedintelor de consiliu local. Ceea ce am semnalat dupa fiecare din sedintele din anul 2017, sedinte la care am participat in calitate de consilier local, si anume modul deficitar in care sunt organizate acestea, este un fapt cat se poate de real.
Din pacate, este o practica a executivului de a ne propune in consiliu local, spre dezbatere si vot, proiecte de hotarare cu materiale anexate intocmite gresit sau incomplete. Este si cazul sedintei din 09/01/2018, sedinta in care au fost reluate doua proiecte de hotarare din sedinta din 29/12/2017.

In sedinta din 29/12/2017, depasindu-si prerogativele pe care le are in calitate de participant la sedintele de consiliu local, d-l primar a jignit intr-un mod de neacceptat consilierii locali care au lipsit la acea sedinta. Jignirile au fost reluate si in conferinta de presa ce a urmat sedintei, consilierii locali din opozitie, inclusiv subsemnatul, fiind etichetati ca “sabotori politici”, ca am pus “interesul politic mai presus decat interesul orasului”. Probabil din disperare ca nu mai detine majoritatea absoluta in consiliu local (respectiv nu mai are controlul asupra a 2/3 din consilierii locali) ne-a “amenintat” ca de fiecare data cand nu este votat un proiect care necesita aceasta majoritate, va face o conferinta de presa si conform obiceiului va improsca cu noroi persoanele care i se opun.

Spre linistea d-lui primar, PMP Campia Turzii a transmis un comunicat prin care se angajeaza sa nu blocheze niciun proiect de horarare fara motiv, cu conditia ca hotararea de consiliu local sa fie in beneficiul cetatenilor din Campia Turzii si sa fie corect intocmita.

Ceea ce nu a fost cazul sedintei de consiliu local de ieri 09/01/2017, o sedinta cu 3 puncte pe ordinea de zi. La ultimul punct de pe ordinea de zi ni s-a solicitat aprobarea si insusirea inventarului public al municipiului Campia Turzii, punct care a generat multe si aprige discutii. Un proiect de hotarare cu multe greseli, constatate atat de consilierii din opozitie cat si de consilieri din PNL.
Consilierii locali din opozitie am fost jigniti din nou de catre d-l primar, mai nou edilul si-a permis sa jigneasca si cetatenii care au votat alte partide decat PNL.

Ipocrizia d-lui primar a fost iarasi scoasa pe tapet, solicitand aliantei aflata la guvernare PNL-UDMR- PPU SL sa se abtina de la votul proiectului de hotarare in cauza si astfel acesta sa nu fie aprobat. Este acelasi proiect de hotarare pentru care am fost jigniti foarte urat consilierii locali din opozitie, in sedinta de la sfarsitul lunii decembrie si in conferinta de presa ce a urmat.
Elegant din partea primarului ar fi sa-si ceara scuze pentru declaratiile facute, dar cu siguranta acest lucru nu se va intampla.

Probabil, d-l primar confunda sedintele de consiliu local cu sedintele operative pe care le are cu angajatii primariei sau cu sedintele de partid in care poate face si spune ce vrea.
Consiliul Local Campia Turzii nu este format numai din partide slugarnice d-lui primar, mai sunt si alti consilieri locali care isi permit sa-i semnaleze si deficientele ce apar in administrarea localitatii noastre, deficiente care din pacate sunt tot mai multe.
Avand in vedere modul dictatorial si agresiv in care se comporta, probabil d-l primar asteapta sa fie laudat tot timpul si de toate lumea, insa, pentru acest lucru va trebui sa se mute in Coreea de Nord sau in alt stat comunist, nu sa fie primar intr-o localitate dintr-o tara membra UE.

Cu stima,
Adrian Mischian
Consilier local