Facebook Scan · 1205 · 26 Decembrie 2018

Radu Groza își petrece sărbătorile acasă la Câmpia Turzii

Radu Groza își petrece sărbătorile acasă la Câmpia Turziiariesnew.ro

Radu Groza este unul din cei mai importanti manageri artistici din România.


In Romania, in general, concertele sunt subventionate de autoritatile locale. De ce nu reusesc artistii autohtoni sa umple stadioane la concerte cu bilet platit?

In tara noastra, uneori artistii reusesc sa se impuna, alteori nu! E un lucru firesc si, in acest moment, situatia trebuie luata ca atare! Unii sunt suficient de comerciali si au puterea sa ii determine pe oameni sa le cumpere biletele la concerte, insa cei mai multi nu reusesc si, astfel, merg pe varianta spectacolelor subventionate de autoritatile locale. Poate daca se vor schimba lucrurile in muzica si mijloacele de promovare, si aici ma refer la radiouri, la televiziune si la presa scrisa, isi vor face datoria, cantaretii se vor bucura de o alta imagine. Sa nu uitam ca rolul mass-mediei este unul extrem de important in lumea muzicala. De fapt, el aduce cu adevarat publicul la concert.De la jurnalism la impresar de vedete. Destin sau vocatie?


Cand am ajuns in Bucuresti si am intrat la Facultatea de Jurnalism nu m-am gandit ca se va ajunge aici. Chiar daca am fost un impatimit al muzicii, prima data am profesat ca jurnalist. Timp de 4 ani, intre 1991 si 1995, am lucrat la Radio Romania Tineret, la emisiunile „Student Club” si „Radio in blue jeans”. Aici am castigat multa experienta, stand langa oameni foarte valorosi. In plus, radioul e un loc in care trebuie sa inveti sa scrii repede, sa scrii corect si succinct. Un an mai tarziu, am devenit redactor la „Popcorn”. A fost o perioada foarte frumoasa, pentru ca visul meu dintotdeauna a fost acela de a scoate o revista de muzica pentru adolescenti. E un vis la care tin si care, foarte probabil, se va materializa intr-o buna zi. Tot in acea perioada am lansat Radio Uniplus in Campia Turzii, localitatea in care m-am nascut si m-am format ca om. De aici, drumul meu in presa s-a terminat si, in 1997, am devenit director artistic la Media Pro Music. fragment din intreviul din www.7est.ro