Actualitate · 880 · 07 Martie 2019

Relațiile Internaționale dintre Câmpia Turzii și MOHACS sunt în AER!

Relațiile Internaționale dintre Câmpia Turzii și MOHACS sunt în AER!ariesnew.ro

Relațiile Internaționale dintre Câmpia Turzii și MOHACS sunt în AER!


După peste 25 de ani de colaborare si amicitie, dintre Câmpia Turzii si Mohacs, se pare că relațiile dintre cele două primări s-au răcit. În fiecare an delegații celor două municipalități participau reciproc la activitatile traditionale precum: zilele orașului, festivalul Buso, festivalul Ioan de Nepomuk, etc. In acest an, pentru prima data dupa 25 de ani Câmpia Turzii nu a participat la Festivalul Buso de la Mohacs, municipalitatea din Câmpia Turzii dorind să participe doar la o acțiune din toamnă de degustare de vin.

Unul din motive, se pare a fi faptul ca actualul primar, nu îndrăzneste să dea ochii cu partenerii din Mohacs, după schimbarea viceprimarului UDMR Robert Szabo, prin care pactul dintre UDMR si PNL Câmpia Turzii a fost încălcat, iar postul de viceprimar a fost pierdut de UDMR.

Anul trecut, Primăria de la Mohacs, urmare unui proiect fiinantat de UE, a luat legatura cu cei de la Câmpia Turzii pentru un proiect comun, prin care se doarea un parteneriat între elevii, din cele doua comunitati...conducerea primariei Campia Turzii nu a miscat nimic...