Administrație · 557 · 09 Decembrie 2018

S.O.S. Muzeul ,,Prima Școală Românească 1879”, un edificiu istoric lăsat în paragină!

S.O.S. Muzeul ,,Prima Școală Românească 1879”, un edificiu istoric lăsat în paragină! ariesnew.ro

Suntem în anul centenarului ,,Marii Uniri”, un eveniment deosebit de important pentru toți românii, moment istoric care ar trebui tratat ca atare de către noi toți și în special de către autorități. Noi cei de astăzi, generația centenarului, am primit de la înaintașii noștri o țară, da, o țară cu multe idealuri, un loc plin de istorie și tradiție, cu biserici, scoli, monumente istorice, cimitire pline de eroii care au contribuit prin jertfă la făurirea României Mari.
Unul din edificiile importante din Câmpia Turzii este ,,Prima Școală Românească 1879”, un loc unde strămoșii noștri au învățat lumina cărților și de unde au plecat în 1918 la Marea Adunare de la Alba Iulia.
Începând cu anul 2012-2015, administrația locală la îndemnul și solicitarea Societății Culturale 775 Câmpia Turzii și a peste 51 de personalități din oraș, a reabilitat acest edificiu istoric și la redat circuitului public... așa cum era și firesc și normal, adică pregătit pentru 2018, anul centenarului, un reparațio istoric.
Indivizi anistorici și lipsiți de o cultură minimă, elementară, au încercat obsesiv să denigreze acest proiect, din rațiuni strict politice și din incapacitate culturală. Astăzi, aceeași indivizi lasă în paragină acest lăcaș de cultură tot dintr-o obsesie și din incapacitatea de a-i înțelege menirea și sensul. Da, acestă clădire este lăsată fără căldură și fără o minimă întreținere. De ce? Este ușor de înțeles. Ce este mai greu de priceput pentru unii este faptul că Primăria, Palatul Cultural, Muzeul etc, nu aparțin unui partid politic care vremelnic conduce destinele unui oraș și care în loc să facă ceea ce trebuie, este orbit de ură, vendetă politică si delăsare!
Petre Pop- consilier județean