Actualitate · 524 · 18 Martie 2019

Salvamont Cluj, pe podium la concursul național de ski Cupa Veteranilor

Salvamont Cluj, pe podium la concursul național de ski Cupa Veteranilorariesnew.ro

Salvamont Cluj, pe podium la concursul național de ski Cupa Veteranilor

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituție de interes județean care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean, a participat sâmbătă, 16 martie 2019, la concursul național de ski Cupa Veteranilor 2019. La manifestarea care a avut loc în stațiunea Straja din Hunedoara, județul Cluj a fost reprezentat de o formație alcătuită din salvamontiștii Iacob Câmpean și Teodor Iuga, alături de alți 16 clujeni iubitori ai acestui sport de iarnă.
Competiția a constat în desfășurarea a trei probe, schi fond, slalom și doage tradițional, fiecare dintre ele derulându-se pe categorii de vârstă, începând cu intervalul 35-39 de ani și respectând succesiunea din cinci în cinci ani.
Din totalul celor nu mai puțin de 150 concurenți prezenți la start, Clujul a reușit performanța de a urca pe podium și de a obține cinci locuri I, cinci locuri II, precum și un loc III. Astfel, locul I a fost câștigat de participanții Marchiș Maximilian și Silveira Alexandra din Cluj-Napoca – categoria de vârstă 40-44 de ani, Husar Mihaela Elena din Cluj-Napoca - intervalul de vârstă 55-59 de ani, Câmpean Iacob din Boju - categoria de vârstă 65-69 de ani.
Totodată, locul II a fost obținut de către Corovei Mihai din Cîmpia Turzii - categoria de vârstă 35-39 de ani, Codrean Adrian – categoria de vârstă 50-54 de ani și Domokoș Mihai din Turda - categoria de vârstă 70-74 de ani, în vreme ce locul III i-a revenit domnului Gaciu Aurel, din Cluj-Napoca - intervalul de vârstă 65-69 de ani.
La concursul de doage tradițional doamna Husar Mihaela a obținut locul I și doamna Silveira Alexandra, locul II, în timp ce domnul Corovei Mihai a obținut la aceeași categorie, locul II.
Reamintim în acest context faptul că Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj gestionează și organizează acțiunile de salvare, patrulare și prevenire a accidentelor în zonele montane, precum și în mediul subteran speologic de pe teritoriul județului Cluj.