Politica · 1902 · 01 Iulie 2019

Scrisoare deschisă:ÎMI ESTE RUȘINE CU TINE! Te-ai cocoțat în această funcție de demnitate publică angajandu-te sa servesti interesele comunității și să muncești pentru cetățean. Numai asta nu ai facut !!

Scrisoare deschisă:ÎMI ESTE RUȘINE CU TINE! Te-ai cocoțat în această funcție de demnitate publică angajandu-te sa servesti interesele comunității și să muncești pentru cetățean. Numai asta nu ai facut !!ariesnew.ro

SCRISOARE DESCHISĂ, ADRESATA PRIMARULUI MUNICIPIULUI CÂMPIA TURZII, DOMNULUI DORIN NICOLAE LOJIGAN.

Niciodată, în trecut, prezent sau viitor nu vom fi la fel pentru că suntem diferiti, nu vom fi de aceeași parte a baricadei, nu vom putea naviga în aceeași barcă pentru simplul fapt după cum spuneam, că suntem diferiți. Sunt chestiuni legate de educație, pregătire profesională, percepția și înțelegerea lucrurilor si chiar de ideologie politică. Am fost si voi fi de partea oamenilor simpli, de partea acelora care nu si-au pierdut speranta că în municipiul nostru se mai poate face ceva bun în interesul cetățeanului, voi lupta în continuare impotriva prostiei, impostorilor, gainarilor si nu in ultimul rând împotriva agresivității verbale din spațiul public și nu numai. Am fost si voi fi împotriva indivizilor cu educatie si pregătire sumară care s-au cocoțat în funcții publice si de demnitate publică datorită oportunismului, turismului de care au dat dovadă, nimic nerecomandandu-i în aceste funcții și demnități publice.

Domnule primar, vă sugerez sa luați acest text ca un pamflet, adică un text literar din scrierea lirică, în care doresc sa-mi exprim câteva idei direct, fără a avea pretenția că am perfectă dreptate, dar adevăr există sau de a fi pe placul tuturor. Voi spune exact ce gândesc și ce simt așa cum am inventariat activitatea primarului, la 3 ani de la preluarea mandatului, pentru ca cetățeanul trebuie să fie informat si sa cunoasca realitatea actului de administrare.

Știu că sunt obligat prin lege să respect demnitatea umană a persoanei, bunul simt mă obligă să evit cuvintele jignitoare la adresa oricărei persoane, drept urmare nu voi folosi în acest text cuvinte precum : ,,mafiot" ; ,,servitor "

,,sluga" ; ,,mediocru" ; ,,gainar" ; ,,mediocru" ;

,,hot" ....etc. si exemplele ar putea continua sau alte trivialitate si injurii, pe care bogata limbă română ni le pune la dispoziție cu generozitate, a intelege cand si cum să le folosim.

Te-ai cocoțat în această funcție de demnitate publică angajandu-te sa servesti interesele comunității și să muncești pentru cetățean. Numai asta nu ai facut !! Ai căutat tot timpul fel si fel de tertipuri, șmecherii pentru a favoriza camarila de partid (PNL), pentru a ajunge cât mai ușor la folosinta banului public, în interes personal si de grup și continui șmecherește să o faci în continuare. Ai exportat taxele și impozitele din diferite lucrări ale tertilor, în alte județe (MM), asa cum s-a intamplat in cazul Capelei Mortuara de la Stația 110, cea mai mare realizare a mandatului care a costat aprox. 8 mod. lei vechi, bani cu care se putea construi un bloc de locuințe sau lucrările de reabilitare a carosabilului și accesului pietonal din P-ta M.Viteazu. Sub masca sau la adăpostul ei, ai prostit populația venind cu o nouă zonare a municipiului privind plata taxelor și impozitelor, dar de fapt în spatele acestei zonari se ascund facilitatile acordate unor societăți comerciale ( Michel, Lidl ..), afacere de milioane de lei. Ai satisfăcut cerințele unor oligarhi și că drept răsplată sa beneficieze personal de anumite avantaje si de ce nu si cel mai bun prieten, al tău si coleg de partid, mare întreprinzător, intru achiziționarea unor hale din incinta fostului Combinat Metalurgic, sub prețul de achiziție de pe piața imobiliară.

Afacerea cu pasunea de la URCA, de care cred ca îți mai aduci aminte, neplacandu-ti probabil omul, acesta neavând resursele financiare care să te satisfacă, l-ai tot amenintat cu rezilierea contractului invocând nerespectarea unor termeni contractuali, creând presiune asupra acestuia, de fapt în spate ascunzandu-se atribuirea contractului altei persoane mult mai frecventabila din punct de vedere financiar. Când vine vorba de fondul de vânătoare al municipiului, fugi ca dracul de tamaie, desi sunt documente depuse la primărie care arată unele ilegalități comise cu acest fond de vânătoare. Acest caz este o bombă cu ceas, ce stă să explodeze. De ce iti este frică să scoți acest dosar din nelucrare ?

Îți spun eu, de ce? pentru că multe capete importante vor cădea.

Dorești, tragi cu dinții, nu dormi nopțile ca nu cumva să nu-ți iasă pasenta cu S. Transport Câmpia Turzii SRL. Ai reusit prin tertipuri bine cunoscute sa-ți prostești colegii de partid, consilieri locali și nu numai să adopte o hotărâre prin care se numeste administratorul si directorul la această societate, în mod netrasparent, încălcând astfel dispozițiile legale. Când veni-va momentul această societate va trece din proprietatea statului în proprietate privată și astfel vei dormi linistit ca inca un apropiat, prieten a fost rezolvat, folosind fără nerușinare și în văzul tuturor resursele financiare si materiale ale municipiului. Dar, ce mai mare facială pe care o pregătești este realizarea unei hale în viitorul parc industrial TETAROM -V de pe teritoriul comunei LUNA. O hala industrială care costa bugetul municipiului aprox. 1,2 mil. €, lucrare ce se vrea a fi construită de același vechi prieten și colaborator. Sper, ca acest proiect care vizează furtul unei importante sume de bani din bugetul municipiului, sa nu se întâmple. Faci toate aceste în cunoștință de cauză, problema este că pe tine nu te interesează nevoile cetățenilor, ci mai degrabă interesul personal și cel de grup. Esti permanent intr-o goană după căpătuială.

Te-ai înconjurat de oameni aidoma tie, cu educatie, cultura, pregătire profesională modestă, asta ca să fiu elegant, care stau liniștiți pe tabla de șah în așteptarea următoarei mutări, poate mai iese câte ceva, assistant criogenizati la spusele tale, uneori rostind suav cuvântul ,,AVIZ FAVORABIL ". Nu ai uitat nicicând de ,,AMAZOANE" pentru că și acestea sunt o unealtă în mână ta, ușor de manipulat si ca drept recompensă le-ai angajat pe funcții călduțe, bine remunerație, în cadrul Primăriei, intru slava si preamarirea ta.

Atitudinea ta ciocoiasca din nou sau dintotdeauna de când ești primar, tinzi în continuare să crezi că te afli pe moșia proprie, totul ți se cuvine si acest lucru îți dă dreptul să folosești resursele financiare si materiale din vistieria municipiului în interes personal, pentru familie si nu în ultimul rând pentru si in interesul de partid. Pentru ca ambiția ta ciocoiasca să fie satisfăcută si pentru ca să arăți că tu esti stăpânul, sfideze cu nerușinare cetățenii si continui să folosești în interes personal, în afara orelor de program, autoturismul instituției. Ai făcut angajări fără număr în primărie, spitalul municipal, în societățile comerciale de interes public pentru a-ți multumi camarila de partid, dar acest subiect va face obiectul unei analize viitoare mult mai aprofundata.

Multe ar mai fi de spus, dar am să mă opresc aici si acum. Acestea sunt cele mai mari realizari ale mandatului tău, de primar, care la orizont stă să se gate si nu-mi fac nicio iluzie că în timpul rămas s-ar putea schimba ceva in bine în atitudinea ta, modul de abordare a priorităților în folosul si numai pentru cetățean. Sunt convins, având în vedere caracterul tău că nu îți va fi rusine si nu are de ce sa-ți fie având în vedere principiile educaționale care au stat la baza desăvîrșirii tale ca ființă umană.

Sincer, mie îmi este rușine cu tine !! și nu pot să înțeleg cum destinele atâtor cetățeni au încăput pe mâna unui perdant, cu limite profesionale, care a înțeles doar, ca interesele personale si de grup, primează, în detrimentul cetățeanului.

Și pentru că nu mai este mult până departe, am sa-ți mai spun încă odata primarule,

ÎMI ESTE RUȘINE CU TINE !!

Ionel ISAC-TUDORACHE

Consilier social-democrat

A scris consilierul local Ionel Isac pe pagina sa de facebook si exprima exclusiv opinia sa politica