Facebook Scan · 375 · 03 Aprilie 2020

Sociologul Petre POP despre: Democrație cu isterie, politichie de cumetrie!

Sociologul Petre POP despre: Democrație cu isterie, politichie de cumetrie! ariesnew.ro

Democrație cu isterie, politichie de cumetrie!
O comunitate, o țară, un partid nu se poate administra fără norme, etică, morală și mai ales fară o conducere validă și legitimizată prin votul liber exprimat și neviciat al membrilor ei. Administație fără politică nu se poate, cum nici democrație fără vot corect sau partide conduse legitim și onest.
Prin profesie, vocație și voință, particip, simt și înțeleg, studiez și observ fenomenul politic de peste 20 de ani, fapt ce mi-a oferit posibilitatea să pricep mecanismele subiective și obiective ale vieții politice din localitatea noastră. Am trecut prin tranzitii, crize și victorii politice, experiențe ce mi-au conturat un profil politic activ, echilibrat, dinamic și cumpătat.
Cu toate acestea, trebuie să mă declar uimit de ultimele experiențe politice petrecute, unde lucrurile au devenit atât de personale și disperate pentru unii încât au fost în stare să distrugă prietenii de-o viață și să instaureze suspiciune, ură și mai ales un comportament isteric, irational, în care inventează culpe și vinovați. Această stare de confuzie a dat posibilitatea apariției în viața de partid a unor personaje politice ,,logoreice”, slab dotate intelectual, cu un vocabular limitat, isterice și predispuse la o paranoia politică permanenta, cu dușmani, conspirații, dar mai ales cu o misiune mesianică de a salva prin pseudoreforma partidul, localitatea, județul și țara.
La toate acestea există leac? Categoric!