Today · 33 · 15 Sep 2022

STUDIU. Multivitaminele pot fi benefice pentru memoria și raționamentul la persoanele în vârstă

By REDACȚIE
STUDIU. Multivitaminele pot fi benefice pentru memoria și raționamentul la persoanele în vârstă
  • Un nou studiu finanțat parțial de producătorul de ciocolată Mars Inc. nu a constatat nici un beneficiu pentru persoanele în vârstă în urma administrării unui supliment din extract de cacao, în ciuda cercetărilor anterioare care sugerează că acesta ar putea fi benefic pentru memorie și raționament.
  • Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că persoanele în vârstă își pot îmbunătăți funcționarea intelectuală și se pot proteja împotriva declinului cognitiv prin administrarea zilnică a unei multivitamine.
  • Aceștia și-au caracterizat studiul ca fiind „prima dovadă a beneficiilor cognitive într-un studiu de amploare pe termen lung privind suplimentarea cu multivitamine la adulții în vârstă”.

Cercetătorii au descoperit că persoanele în vârstă își pot îmbunătăți funcționarea intelectuală și se pot proteja împotriva declinului cognitiv prin administrarea zilnică a unei multivitamine.

Un nou studiu finanțat parțial de producătorul de ciocolată Mars Inc. nu a constatat nici un beneficiu pentru persoanele în vârstă în urma administrării unui supliment din extract de cacao, în ciuda cercetărilor anterioare care sugerează că acesta ar putea fi benefic pentru memorie și raționament.

Aceștia și-au caracterizat studiul ca fiind „prima dovadă a beneficiilor cognitive într-un studiu de amploare pe termen lung privind suplimentarea cu multivitamine la adulții în vârstă”.

În timp ce persoanele care au luat multivitamine au prezentat „o îmbunătățire cognitivă semnificativă din punct de vedere statistic”, oamenii de știință au declarat că sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma aceste constatări înainte de a face orice recomandări de sănătate.

Rezultatele studiului au fost publicate miercuri în Alzheimer’s & Dementia: The Journal of the Alzheimer’s Association.

Un expert extern în materie de suplimente alimentare a subliniat deficiențele studiului, declarând pentru UPI : că „ciocolata te poate face mai fericit, dar nu te va face mai deștept”.

„Pentru aceia dintre noi care iubim ciocolata, acesta a fost cel mai bun pariu pentru a descoperi beneficiile ascunse ale ciocolatei asupra creierului – un studiu de mai mulți ani finanțat de cel mai mare producător de ciocolată din lume”, a declarat Dr. Pieter A. Cohen, profesor asociat la Harvard Medical School și medic internist la Cambridge Health Alliance, un sistem de sănătate din rețeaua de siguranță afiliat la Harvard.

El a adăugat: „Din păcate, nu avem noroc, nici măcar un studiu finanțat de Mars nu poate găsi un efect benefic al ciocolatei asupra creierului.”

Pentru noul studiu, cercetătorii de la Wake Forest University School of Medicine din Carolina de Nord, în colaborare cu Brigham and Women’s Hospital din Boston, au urmărit timp de trei ani peste 2.200 de adulți mai în vârstă, cu vârste de 65 de ani și peste.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că persoanele care au luat multivitaminele zilnice au prezentat „o îmbunătățire cognitivă semnificativă din punct de vedere statistic”. Dar ei au spus că studii suplimentare trebuie să confirme aceste constatări înainte de a se face orice recomandări de sănătate.

sursa: Facebook/ Aleph News

BACK TO TOP