Administra╚Ťie · 132 · 01 Noiembrie 2019

SUA­čç║­čçŞ, partenerul administra╚Ťiei jude╚Ťene ├«n proiectele de dezvoltare economic─â a Clujului

SUA­čç║­čçŞ, partenerul administra╚Ťiei jude╚Ťene ├«n proiectele de dezvoltare economic─â a Clujuluiariesnew.ro

SUA­čç║­čçŞ, partenerul administra╚Ťiei jude╚Ťene ├«n proiectele de dezvoltare economic─â a Clujului

O delega╚Ťie a Consiliului Jude╚Ťean Cluj­čçĚ­čç┤ condus─â de vicepre╚Öedintele institu╚Ťiei, domnul Marius M├«nzat, a participat ├«n perioada 28-30 octombrie a.c., la invita╚Ťia Serviciului Comercial al Ambasadei SUA la Bucure╚Öti, la cea de 24-a edi╚Ťie a Conferin╚Ťei anuale ÔÇ×North America / Central Europe AirportsÔÇŁ.

Scopul acestei reuniuni, la care au participat conduc─âtori ai aeroporturilor ╚Öi oficiali guvernamentali din Rom├ónia ╚Öi din regiune, dar ╚Öi reprezentan╚Ťi ai Asocia╚Ťiilor Americane ╚Öi Interna╚Ťionale a Executivilor Aeroporturilor, a fost acela de a discuta oportunit─â╚Ťile ╚Öi provoc─ârile cu care se confrunt─â ├«n prezent industria aeronautic─âÔťł´ŞĆ. De asemenea, au fost abordate ╚Öi noile direc╚Ťii de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, precum ╚Öi rolul noilor tehnologii ╚Öi echipamente din acest domeniu.

Astfel, ├«n cadrul lucr─ârilor conferin╚Ťei, domnul vicepre╚Öedinte Marius M├«nzat a participat la diferite sesiuni individuale de discu╚Ťii cu autorit─â╚Ťi aeroportuare din Europa ╚Öi SUA, cu oficiali guvernamentali rom├óni ╚Öi americani, dar ╚Öi cu reprezenta╚Ťi ai companiilor de profil prezente la conferin╚Ť─â, precum Epstein, Honeywell sau MCACG.

Marius M├«nzat: ÔÇ×Cele mai aplicate discu╚Ťii le-am avut cu reprezentan╚Ťii Serviciului Comercial al Ambasadei SUA la Bucure╚Öti, care ne-au asigurat de ├«ntregul lor suport ├«n vederea elabor─ârii proiectului de dezvoltare, pe termen mediu ╚Öi lung, al Aeroportului Interna╚Ťional Avram Iancu ClujÔÇŁ. De asemenea, ├«n cadrul ├«nt├ólnirilor avute, vicepre╚Öedintele forului administrativ jude╚Ťean a primit invita╚Ťii concrete de implicare a Consiliului Jude╚Ťean Cluj ├«n proiecte de investi╚Ťii demarate de Agen╚Ťia pentru Comer╚Ť ╚Öi Dezvoltare a Statelor Unite ale Americii, ├«n Rom├ónia. ­čçĚ­čç┤­čĄŁ­čç║­čçŞ

Toate aceste direc╚Ťii de colaborare reprezint─â o oportunitate de excep╚Ťie pentru dezvoltarea socio-economic─â a jude╚Ťului Cluj, sens ├«n care Consiliul Jude╚Ťean va realiza ├«n cel mai scurt timp pa╚Öii concre╚Ťi ├«n vederea materializ─ârii lor.

Biroul de pres─â

31 octombrie 2019

ziare & stiri