Administrație · 419 · 22 Martie 2020

Toate străzile, aleile și trotuarele din Câmpia Turzii vor fi dezinfectate

Toate străzile, aleile și trotuarele din Câmpia Turzii vor fi dezinfectateariesnew.ro

Toate străzile, aleile și trotuarele din Câmpia Turzii vor fi dezinfectate

Începând din această noapte, va demara operațiunea de dezinfecție a tuturor străzilor, aleilor și trotuarelor din municipiu. Procedura se înscrie în demersurile Primăriei Municipiului Câmpia Turzii de a limita răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Operațiunea va fi efectuată de către echipele Companiei de Salubritate din Câmpia Turzii, societate acreditată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), pentru astfel de lucrări și va consta în stropirea străzilor, aleilor și trotuarelor cu hipoclorit de sodiu – substanță a cărei concentrație utilizată ucide coronavirusul.

Prima zonă care va fi dezinfectată în această noapte este în cartierul Sâncrai, însă dezinfecția va continua în fiecare seară, până când va fi acoperit tot teritoriul Municipiului Câmpia Turzii.

Având în vedere mirosul înțepător pe care hipocloritul de sodiu îl emană în atmosferă, îi îndemnăm pe cetățeni ca, pe perioada nopții, să nu țină ușile și ferestrele deschise, pentru a evita eventualele neplăceri.

Totodată, vă rugăm să țineți animalele de companie și de curte în loc ferit, astfel încât să nu ingereze și să nu inspire particulele de hipoclorit de sodiu.

Operațiunile de dezinfecție sunt absolut necesare pentru a limita răspândirea noului coronavirus, având în vedere că, în conformitate cu informațiile prezentate de Organizația Mondială a Sănătății, acest virus rezistă până la 3 zile pe suprafețe.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Direcția Relații cu Comunitatea