Sports History · 2545 · 04 Sep 2022

Tribuna de fotbal ISCT a fost construită în 1915 în stil englezesc si a fost pâna în anul 1960 a echipei de fotbal U Cluj

By PETRE POPP
Tribuna de fotbal ISCT a fost construită în 1915 în stil englezesc si a fost pâna în anul 1960 a echipei de fotbal U Cluj

Tribuna de fotbal ISCT a fost construită în 1915 în stil englezesc si a fost pâna în anul 1960 a echipei de fotbal U Cluj, când este adusă la Câmpia Turzii de directorul general ISCT, Ioan Stanatiev. În anul 2014 a fost declarată monument istoric de interes local de Ministerul Culturii si tot în acel an a fost readusa acasă în proprietatea Municipiului Câmpia Turzii.

Adevărul și minciunile despre ,,Stadionul de Fotbal din Câmpia Turzii”

➡️ Atât eu personal, cât și mulți dintre cetățenii orașului nostru, ne-am săturat de mesajul monotematic al primarului, care în loc să ne expună ce face, ne explică de ce nu face! Așa se justifică incompetența și lipsa performanței...
Un subiect aparent dezbătut este ,,Stadionul de Fotbal ISCT”, care astăzi poarta numele de ,,Stadionul Municipal Mihai Adam”, despre el ne spune actualul primar că nu este stadionul orașului, că este obiectiv de interes public, monument istoric declarat de Pop Petre și că el nu poate face nimic! Care este adevărul? Cu dovezi, cu documente:
➡️ În anul 2012, am cerut Consiliului Local Câmpia Turzii și primarului aprobarea de a începe recuperarea acestui obiectiv sportiv din două motive, primul pentru ca este un loc deosebit de important pentru oraș și pentru istoria a peste 90 de ani de activitate sportivă, și al doilea, în calitate de președinte PSD Câmpia Turzii am vrut să îndrept o mare greșeală făcută de fostul președinte PSD Câmpia Turzii, Marius Bordea care, datorită privatizării ISCT, deși putea lua gratuit stadionul l-a lăsat in proprietatea rușilor! Ca lider PSD m-am simțit pe undeva dator sa îndrept acesta greseala! Și am facut-o!
➡️ Ceea ce vreau să menționez este că foarte mulți nu au crezut in demersul meu și au spus că nu vom reuși chiar dacă MECHEL are mari datorii la Primărie, deoarece deja Stadionul se afla în negocieri și cei care doreau să-l cumpere de la Mechel vroiau sa-l transforme intr-o zona rezidențială, să construiască blocuri sau chiar magazin de tip Penny sau Lidl.
➡️ In aceste condiții, împreună cu echipa social democrată am spus că nu renunțăm și apelăm pe cale legală la toate mijlocele admise pentru a readuce stadionul acasă, adică, vom obliga legal proprietarul sa îl înapoieze orașului in contul datoriilor! Cum? Prin expropriere în interes public, demers care, chiar daca nu vrea proprietarul, poate fi trecut in proprietatea orașului. Asta nu se putea face decât dacă-l declaram obiectiv de utilitate publică de interes local! Asta am făcut prin HCJ nr.82/27.03.2013, emisă de Consiliul Judetean. Tot în sprijinul acestui demers am făcut toate diligențele ca tribuna sa fie declarată monument istoric de interes local, ca nimeni sa nu poată sa dărâme sau să schimbe destinația acestui stadion. El trebuie să rămână stadion de fotbal așa cum au stabilit strămoșii noștri. Vreau să vă spun că acest fapt nu împiedică pe nimeni să-l repare sau să-l modernizeze, ci doar trebuie obținut un aviz de la Direcția de Cultura și Patriomiu Cluj, o instituție unde o comise de arhitecți și specialiști se asigură ca nu faci lucrări care să afecteze identitatea obiectivului. Acest aviz se poate obține in 30 de zile. Deci nu este un impediment! Avizul se poate obține mai ușor decât cel de la RomTelecom spre exemplu!
➡️ După toate aceste lucruri, conducerea MECHEL a acceptat compensarea datoriilor către oraș și astfel, prin HCL nr. 72 din 20.06.2014 emisă de Consiliul Local Câmpia Turzii privind preluarea Stadionului prin darea în plată, fiind trecut in proprietatea Municpiului Câmpia Turzii! Astfel se iscălește un contract cu Mechel, aprobat de administratorul judiciar, iar prin procesul verbal de predare-primire nr. 346/15.10.2014, respectiv 30240/15.10.2014 încheiat între municipiul Câmpia Turzii și Sc. Industria Sârmei SA, Stadionul este predat Primariei și astfel intra pe lista de inventar al construcțiilor domeniului public unde figurează la poziția 15 și 26. De atunci, este in proprietatea orașului, este administrat de oamenii din primărie iar cheltuielile de functionalitate și întreținere sunt achitate de administratia locală.
Și acum, ce nu au făcut domnii liberali de când conduc orașul? Nu au întabulat Stadionul, un demers care trebuie să-l facă niște funcționari... Dar trebuie să mai spun că nici drumurile și nici o parte din școlile din oraș nu sunt întăbulate dar pentru asta sunt in proprietatea orașului! Dar nu se face caz...
➡️ Despre faptul că Tribuna este într-o stare avansată de degradare si cu toate acestea Primaria Câmpia Turzii nu întreprinde nimic, iar primarul Dorin Lojigan se plânge și se scuză că nu poate face nimic, iată o nouă minciună:
Prin documentul nr.27093 din 2017, o notă conceptuală, având ca obiectiv, citez: Servicii de elaborare DALI- Reabilitarea Corpului de Clădire Tribună și vestiare în Incinta Stadionului Municipal ,,Mihai Adam” din Câmpia Turzii, adresă aprobată de primarul Dorin Lojigan, estimează costurile pentru obiectivul de investiții și ne indică și sursa de finanțare, adică bugetul local!
➡️ Acum ce să înțelegem, că în 2017 își propune să repare Tribuna și Vestiarele în condițiile in care Stadionul nu este al Primăriei? Așa ceva este ilegal și cu consecințe grave! Pe direct spus, ne minte, și iacătă cum, din 2017 nu face absolut nimic decât sa se justifice prin tot felul de șmecherii juridice! De ce? Din răutate și incompetență.
➡️ Așa că dragi cetățenii ai municipiului Câmpia Turzii, Stadionul este al orașului, și îl vom repara când incompetenții pleacă acasă!

BACK TO TOP