Cronica aleșilor locali · 1072 · 27 Februarie 2019

UN INDIVID GROBIAN, IN PERSOANA CELUI CARE OCUPA VREMELNIC FUNCTIA DE PRIMAR AL MUNICIPIUL CAMPIA TURZII.

UN INDIVID GROBIAN, IN PERSOANA CELUI CARE OCUPA VREMELNIC FUNCTIA DE PRIMAR AL MUNICIPIUL CAMPIA TURZII.ariesnew.ro

UN INDIVID GROBIAN, IN PERSOANA CELUI CARE OCUPA VREMELNIC FUNCTIA DE PRIMAR AL MUNICIPIUL CAMPIA TURZII.

In viata mi-a fost dat sa vad si sa cunosc multi oameni cu care am colaborat foarte bine, stabilind relatii interumane de cea mai bună calitate. Dar, pentru ca exista intotdeauna un dar, am cunoscut si oameni de cea mai joasă speță, asa cum este actualul primar al municipiului Câmpia Turzii. Un om rau plin de ură, badaran, mojic, necioplit, mitocan, marlan, lipsit de educatie, într-un cuvânt, grobian, la adăpostul acestor calități, cred ca oricare din noi am fi invidiosi, face si desface funcțiile din cadrul instituției primarului, intr-o maniera personală neținând cont de nimic, doar este de profesie avocat !? Despre ce este vorba.
Cu surle și trambite a anunțat deja prin media ca desfiinteaza funcția de administrator public, visul lui de răzbunare, gândul care îl chinuie si-l tortureaza de ceva vreme.
In lipsa unei analize care sa vizeze imbunatatirea activității, eficientizarea costurilor ( probabil de aceea va angaja un director la S. Transport Câmpia Turzii SRL, care sa taie frunza la câini) de natură a dovedi caracterul serios al unei reorganizari si modificare de organigramă, se impune concluzia ca, în realitate, se urmărește îndepărtarea cu orice preț a administratorului public din primărie, din motive care țin de persoana acestuia, de răzbunarea personală a primarului, adică o vendetă personala, devreme ce personal si imperativ o cere si nici decum pentru motivele prevăzute de lege în cazul concedieri, încetării raporturilor de munca etc.
Potrivit legislației în vigoare, numirea si eliberarea din funcție a adm. publ. se face de primar, prin dispozitie, pe baza unor criterii, proceduri si atribuții specifice, aprobate de consiliul local. Ma intreb, unde sunt toate acestea? Care este acea hotărâre de consiliu local ? Nu exista nimic !
Simpla reconsiderare a poziției, ca sa fiu elegant în exprimare, chiar acest om nu mai merită atenția mea, si constatarea de către acesta ca atribuțiile adm. publ. pot fi exercitate de alte persoane, nu pot echivala cu o cauza reală si serioasă a desființării acestui loc de munca, mai degrabă seamănă a răzbunare, vendetă politică.
Nici motivul, invocat mișelește, privind reducerea cheltuielilor nu este în măsură să poata constitui o cauza reală si un motiv de desfacere a contractului de munca, ca până la urmă despre asta este vorba, întrucât aceste cheltuieli, precum și evoluția lor era cunoscută la nivelul primăriei.
Sunt convins ca stimații mei colegi consilieri PNL, UDMR și PPU-sl. în sedinta de joi 28.02.2019, vor adopta prin votul lor P.H. referitor la cauza descrisă, creând un precedent si se va ajunge la situația, pe viitor, că orice loc de munca poate fi desfiintat fără nicio problemă, salariații ajungând la discreția angajatorului, în cazul de fata al primarului, care oricand își poate reconsidera poziția si unilateral sa desființeze orice funcție din statul de organizare al instituției.

Acesta este profilul primarului si modul cum intelege sa conduca administratia locala din orașul nostru. Ne procopsiram cu un asemenea personaj si pentru inca o bucată de vreme, cu parere de rau, cred ca nu prea avem ce face, decât să luăm atitudine împotriva abuzurilor acestuia si cine stie poate intr-o zi glasul nostru va fi auzit si cineva se va autosesiza.

Consilier social-democrat
Ionel ISAC-TUDORACHE

A scris consilierul local pe contul sau de facebook si reprezinta exclusiv opinia sa politica