Iubiti credinciosi,
Anul 2023, este an comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești, in Patriarhia Romana.
Printre proiectele dedicate lunii hramului parohiei noastre, am gasit oportuna pomenirea, maine, 15 iulie, de la ora 9.00, in slujba parastasului, cu un pios omagiu si aducere aminte, a celui care a pus bazele si a dirijat corul parohiei noastre, Domnul Ioan Vasinca, om de muzica, de cultura, om al Bisericii, de la mutarea sa in vesnicie, implinindu-se 5 ani!
Ioan Vasinca a vazut lumina zilei in com.Viisoara, jud. Cluj, in 10.04.1933, din parintii Ioan și Maria, fiind primul din cei 9 copii ai familiei. A luat contact cu muzica, in primele acorduri la vioara, invatate de la tatăl său, desi instrumentul sau de suflet era acordeonul. Inca din 1972, de pe vremea gimnaziului, a cantat in corul scolii, iar in paralel si in corul Bisericii din localitatea natala.
Tot în Viişoara, s-a înfiinţat şi corul Căminului Cultural ,,Mihai Eminescu’’, unde deasemenea a activat. Pe timpul uceniciei, a făcut parte din orchestra de mandoline al Şcolii profesionale. Ulterior, după ce s-a angajat la Industria Sârmei din Câmpia Turzii, a cântat şi în corul Sindicatului(I.S.C.T.). Între anii 1977-1981 devine dirijorul corului Parohiei Ortodoxe din Viisoara.

Din 1981, preia corul Parohiei Campia Turzii II, pe vremea preotului paroh Baciu Petru si sta la carma lui timp de 20 ani. În anul 2000, în preajma Craciunului, a pus bazele corului parohiei Campia Turziii V, de la Capela de la Blocuri, cum era cunoscuta Biserica din Cartierul Muncitoresc, in vremea pastoririi parintelui Simion Felvinti. Pleaca la cele vesnice, in anul 2017, dupa o lunga cariera muzical-corala.
Veșnică sa ii fie pomenirea din neam in neam.
Cu pretuire, Pr Paroh Raul Ratiu.