News · 259 · 19.05.2024

Un toast pentru tradiție și comunitate: Anton Sălăgean candidatul PSD pentru Consiliul Local câștigă medalia de aur la concursul de vinuri de la Viisoara cu o “Fetească negră”

By REDACȚIE
Un toast pentru tradiție și comunitate: Anton Sălăgean candidatul PSD pentru Consiliul Local câștigă medalia de aur la concursul de vinuri de la Viisoara cu o “Fetească negră”

Viisoara, 19 mai 2024 - Într-o zi însorită de primăvară, Parohia Reformată Maghiară din Viisoara a adunat iubitori de vin din întreaga regiune pentru a sărbători cea de-a 30-a ediție a concursului interjudețean de vinuri, un eveniment care continuă să unească pasiuni și culturi. Într-o atmosferă plină de camaraderie și cu paharele pline de speranță, Anton Sălăgean, președintele organizației de pensionari PSD și candidat la funcția de consilier local, a reușit să se distingă prin pasiunea sa pentru vinificație, câștigând medalia de aur cu un vin special de fetească neagră.

Anton Sălăgean nu este un viticultor obișnuit. Chiar dacă vinificația a fost pentru el mai mult un hobby decât o profesie, dedicarea și dragostea sa pentru această artă s-au manifestat clar în calitatea vinului său. Soiul de fetească neagră, un vechi soi românesc cu boabe negre, este cunoscut pentru profilul său robust și aroma complexă, iar Sălăgean a reușit să capteze esența acestuia în sticla câștigătoare.

„Este o onoare să particip la acest concurs și să văd că munca mea este apreciată,” a spus Sălăgean, vizibil emoționat după victorie. „Vinul pe care l-am prezentat astăzi este rezultatul multor ani de experiențe și experimente personale. Fiecare sticlă pe care o produc îmi povestește istoria, tradițiile noastre, și dragostea pentru pământul care ne hrănește.”

Concursul, organizat în grădina parohială a bisericii, a fost mai mult decât o competiție; a fost o celebrare a comunității și a diversității culturale. Participanții, veniți din diferite județe, au adus cu ei nu doar vinuri, ci și poveștile lor unice, creând un mozaic de gusturi și experiențe.

Preotul parohiei, a binecuvântat evenimentul, a subliniat importanța tradițiilor și a comunității în conservarea și promovarea culturii locale.
Acest concurs nu este doar despre vin. Este despre oameni, despre legăturile noastre, despre cum tradițiile ne țin împreună și ne ajută să creștem.

Pe măsură ce ziua s-a încheiat, participanții și vizitatorii au plecat cu amintiri plăcute și cu promisiunea de a reveni în anul următor. Pentru Anton Sălăgean, victoria la concurs nu este doar un trofeu pe raft, ci o confirmare a dragostei sale pentru vin și pentru comunitatea pe care speră să o servească și mai mult, dacă va fi ales consilier local.

În timp ce campania pentru alegerile locale din 9 iunie se încinge, Sălăgean speră că succesul său la concursul de vinuri va fi un semn bun pentru ceea ce urmează. Până atunci, Viisoara va continua să fie un loc unde tradiția și inovația se întâlnesc, susținute de comunitatea puternică și dedicată.

BACK TO TOP