Actualitate · 465 · 12 Martie 2020

USR Câmpia Turzii: Ca răspuns la unele afirmații din presa locala, precizăm următoarele:

USR Câmpia Turzii: Ca răspuns la unele afirmații din presa locala, precizăm următoarele:ariesnew.ro

Ca răspuns la unele afirmații din presa locala, precizăm următoarele:

USR Câmpia Turzii pune întotdeauna interesul cetățeanului ṣi al comunității locale mai presus de orice. Pentru noi, politica se face în dialog direct cu cetățenii, alături de cetățeni, pentru cetățeni.

Nu e deloc de mirare că “băieții deṣtepți”, abonații la comisioane grase din contractele cu primăria iṣi simt privilegiile, afacerile amenințate. Am scris despre gogoaṣa cu tomograful. Ṣi ei deja se vaietă de mama focului, cum că USR a abandonat lupta împotriva PSD. Nimic mai fals.

Răspunsul nostru este simplu ṣi clar: USR Câmpia Turzii luptă împotriva risipei din banii publici ṣi a dezinformării indiferent dacă are loc sub steagul PSD sau PNL/ALDE/UDMR/etc.

Referitor la Computerul Tomograf de la Turda, un Siemens Somatom go.Now vă precizăm următoarele: la sfârṣitul lui 2018, echipamentul respectiv nu mai era de mult timp o noutate deoarece apăruse la începutul lui 2016. Seria Somatom go. constă în mai multe produse, varianta de la Turda fiind doar de tipul 16-slice, cel slab din serie. Prețul în sine, 250 000 ar trebui să ridice niṣte semne de întrebare, având în vedere ca Spitalul Județean Cluj a cumpărat un 2015 cu aproape 800.000 de euro, un computer tomograf performant cu 10 ani garanție inclusă.

Diferența de preț este mult prea mare. Aparatul de la Turda deserveṣte doar pacienții internați, nici măcar urgențele, ele fiind transportate la UPU Cluj, în defavoarea pacienților. Astfel, se pierd 4-5 ore cu transportul ṣi însoțirea pacienților timp în care rămâne doar o singură ambulanța, din două, pe raza Câmpia Turzii-Turda să deservească urgențele.

Să fi achiziționat primarul PSD, actualmente PNL, aparatul respectiv cu o garanție care include un număr limitat de scanări? Ṣi cu cât este mai mic numărul de posibili utilizatori cu atât aparatul îṣi va păstra garanția mai mult timp? Cam cât de mult? Cam patru ani, cam cât un mandat de primar...

În bugetul Primăriei Câmpia Turzii pe 2020 nu am găsit nici o sumă alocată amenajării spațiului pentru tomograf iar banii ceruți de primar de la Consiliul Județean sunt destinați doar pentru achiziția aparatului.

Soluția atragerii fondurilor europene pentru modernizarea spitalului a fost la îndemâna actualului primar încă din vremea când era viceprimar. Atunci rezultatul lui a fost un mare zero. Zero fonduri europene atrase pentru sănătate, din nou, în mandatul de primar. În schimb, primarul si-a luat salariul întreg lună de lună.

Regulile stricte de utilizare a banilor europeni au facut probabil ca această soluție să nu pară interesantă.

Prietenii ṣtiu de ce...