Politica · 633 · 24 August 2020

USR Campia Turzii devine a doua forta politica dupa PNL... PSD Campia Turzii a disparut!

USR Campia Turzii devine a doua forta politica dupa PNL... PSD Campia Turzii a disparut!ariesnew.ro

TurdaNews a oferit rezultatele finale din Câmpia Turzii, pentru alegerile europarlamentare de duminică, conform voturilor exprimate în cele 19 secții de votare de pe raza localității, unde au fost înregistrate 10.440 de voturi valabil exprimate.

Situația la Câmpia Turzii este următoarea:

1. PNL - 37,99%

2. USR PLUS - 23,02%

3. PSD - 17,79%

4. PMP - 5,09%

5. UDMR - 5,04%

6. ALDE - 4,94%

7. Pro România - 4,36%

,,Am mers între oamenii din piață, bine echipați cu măṣti, tricouri cu sigla USR Plus ṣi liste de semnături. Împreună cu noi au venit de la Cluj, Cătălin Sălăgean candidatul alianței la Consiliul Judeṭean Cluj, colegi ṣi colege.

Soare arzător în Câmpia Turzii. Probleme ṣi mai arzătoare. Iar oamenii își spun oful. Gropile din străzi, gunoaiele, lipsa de respect cu care sunt tratați de îngâmfații din jurul primarului. De primarul însuṣi.

Dar cel mai mult îi supără hoția. Că de-aia nu sunt bani pentru a rezolva problemele orașului. Sunt încântaṭi de crezul meu: „Un oraṣ pentru toṭi.Nu pentru hoṭi!”

Râdem împreună de prostiile oamenilor primarului care au gândit cu spatele sensul giratoriu. Suferim împreună la amintirile despre copiii plecați departe ṣi nepoții care cresc departe de bunici în ṭară străină. Mulṭi dintre ei din generaṭia mea. Ṣi eu am fost cândva ca ei. Doar că am revenit acasă ṣi vreau un viitor aici, în oraṣul meu natal.

Este firesc, nu credeṭi?

Aproape că ne roagă să le promitem că vom schimba în bine orașul, România. Ṣi simt că, doar noi mai putem schimba ceva în bine. Ṣi că da, vom lupta din toate puterile pentru asta.

Pănă una alta, întâlnim tineri studenți care ne spun că sunt alături de noi, că vor sa ajute. Construcții, studii economice, litere, drept. Da, avem nevoie de oameni noi, oameni tineri care își iubesc orașul. Avem nevoie de specialiști care să proiecteze orașul viitorului, de finanțiști care să se ocupe de finanțele orașului, de experți în educație, de specialiști în drept.

Întâlnim mămici cu copilaṣi de mână. „Nu sunt locuri la grădinița. Creșa? Hmm... ele nu ṣi-ar duce copii acolo. De ce? Păi condițiile sunt, .... mă înțelegeți?” Înțeleg.

Zâmbind mă apropii de un cetățean între două vârste. Mă privește speriat. Apoi, fără un cuvânt o ia din loc. „Lucrează la primărie” - spune o binevoitoare. „Dacă află primarul că a vorbit cu dvs, îl dă afară. De-aia. Așa e la noi”, continuă ea oftând.

Gândesc: avem mult de muncă!

Sunt Daniela Dolha ṣi candidez la Primăria Câmpia Turzii."