Today · 32 · 16 Sep 2022

Vasile DÎNCU - În ultima zi a vizitei oficiale în Israel, am ținut să aduc un omagiu victimelor Holocaustului

By REDACȚIE
Vasile DÎNCU - În ultima zi a vizitei oficiale în Israel, am ținut să aduc un omagiu victimelor Holocaustului

În cadrul Muzeul Holocaustului, am participat la ceremonia oficială de aprindere a Flăcării Veșnice și am depus o coroană de flori în Sala „Aducerii-Aminte”, apoi am vizitat Memorialul Copiilor și am semnat în Cartea de Onoare.

În discuțiile pe care le-am purtat cu experții de la Memorialul „Yad Vashem”, am afirmat faptul că, în vremurile pe care le trăim nu mai putem rămâne indiferenți pentru că indiferența ucide. Răul, ura și crimele nu pot rămâne nesancționate, avem datoria să reacționăm dacă dorim să fim responsabili pentru viitorul nostru, al tuturor, pentru viitorul umanității.
Răspunderea față de istoria recentă este obligatorie, astfel încât tragedia victimelor Holocaustului să nu fie repetată.
România are un angajament constant în ceea ce priveşte condamnarea antisemitismului, asumarea trecutului şi condamnarea negării Holocaustului.
Atât la nivelul instituțiilor statului, cât și la nivel individual, avem responsabilitatea de a acționa astfel încât ororile Holocaustului să nu fie nicicând uitate și să nu mai fie vreodată posibile.

Foto: Laurențiu Turoi

sursa: Facebook/ Vasile Dîncu

BACK TO TOP