Today · 200 · 30.10.2023

Vasile Dîncu - “Ne luăm rămas bun, astăzi, de la unul dintre cei mai longevivi veterani de război ai Armatei Române“

By REDACȚIE
Vasile Dîncu - “Ne luăm rămas bun, astăzi, de la unul dintre cei mai longevivi veterani de război ai Armatei Române“

"Generalul-maior (𝐫𝐭𝐫.) Constantin I. Năstase s-a stins la vârsta de 108 ani, după o viață ale cărei repere principale au fost dragostea de patrie și spiritul de sacrificiu.
Domnul Constantin I. Năstase a fost și continuă să fie un reper pentru toți militarii noștri, dar și pentru toți românii. A participat pe front, în perioada 1941-1944, în Campania din Est, fiind martor la evenimente marcante pentru istorie, precum bătălia pentru Odessa și încercuirea de la Cotul Donului, și făcând față unor evenimente inimaginabile pentru zilele noastre.

Veteranii noștri sunt cei care merită tot respectul nostru moral, dar și material, sunt cei care merită pensii care să reflecte dedicarea, altruismul și demnitatea lor și dacă nu facem nimic pentru a concretiza acest respect înseamnă că nu avem respect față de noi, ca popor.
Chiar dacă Armata Română face eforturi de a-i onora pe veterani, acestea nu sunt suficiente pentru că, la nivel de societate, noi nu facem destul. Avem nevoie de mai mult pentru a păstra vie memoria acestor oameni și a faptelor lor pentru că bagajul de valori pe care le putem transmite onorându-i mereu constituie moștenirea pe care o lăsăm generațiilor contemporane și viitoare. Dacă vom continua să fim o țară care nu își prețuiește sincer eroii, vii sau morți, ne va paște risipirea, eșuarea și falimentul statului.

Drum lin spre constelația celor neînfricați, Domnule general-maior! Vă suntem recunoscători pentru serviciul Dumneavoastră și pentru că ați pus Țara înaintea tuturor.

Foto: Arhiva Ministerul Apărării Naționale - Direcția pentru Calitatea Vieții Personalului"
Sursa/PaginaFacebook/Vasile Dîncu

BACK TO TOP