Eveniment · 231 · 07 Decembrie 2018

Vernisarea expoziției FERESTRE ȘI OGLINZI, proiect unic în România derulat la Câmpia Turzii

Vernisarea expoziției FERESTRE ȘI OGLINZI, proiect unic în România derulat la Câmpia Turziiariesnew.ro

Vernisarea expoziției FERESTRE ȘI OGLINZI, proiect unic în România derulat la Câmpia Turzii
Aseară a avut loc la Restaurantul Gossner din Câmpia Turzii vernisarea expoziției cu lucrările realizate în cadrul atelierelor creative ale proiectului FERESTRE ȘI OGLINZI. Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă prietenească, caldă și a reunit organizatori și o parte din participanții celor 20 de ateliere creative desfășurate de-a lungul celor 10 luni. Vă reamintim că Clubul Rotary Câmpia Turzii în parteneriat cu Asociaţia Artiştilor Plastici Câmpia Turzii au derulat începând cu luna februarie a acestui an proiectul FERESTRE ŞI OGLINZI care a cuprins atelierele creative pentru cetățeni. Desfășurate de 2 ori pe lună, atelierele creative au avut loc la Restaurantul Gossner, organizatorii punând la dispoziţia participanţilor materialele necesare, asigurându-le o îndrumare în domeniu, la ele putând participa în mod gratuit orice cetățean iubitor de artă. Scopul proiectului a fost de a crea un grup de iubitori artă format din membrii ai comunităţii din Câmpia Turzii care doresc să se exprime şi să comunice nonformal, să “evadeze”din cotidian și să se simtă bine împreună.
Proiectul este unic în România, fiind singurele ateliere de creație prin care organizatorii, Clubul Rotary Câmpia Turzii în parteneriat cu Asociația Artiștilor Plastici Câmpia Turzii, în cazul nostru, au derulat timp de aproape 1 an de zile ateliere creative la care puteau participa în mod gratuit absolut orice cetățean dintr-un oraș!
De ateliere au beneficiat 338 de participanţi din Câmpia Turzii, Turda și Cluj-Napoca, cu vârste situate între 4 și 70 de ani, preponderent adolescenți și copii. La câteva ateliere au mai participat 4 tineri din străinătate: 2 din Paris și 2 din Germania.
4 dintre participanţi au fost îndrumați să se perfecționeze și au fost admiși, în urma examenului, în această toamnă, la Şcoala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj-Napoca.
La vernisajul de aseară organizatorii au oferit diplome și cadouri pe care Moș Nicolae le-a adus atât participanților, cât și îndrumătorilor de la ateliere. Seara s-a încheiat cu multe râsete, fotografii și un frumos colind cu care grupul de copii care participaseră la ateliere au surprins publicul.
Organizatorii doresc să deruleze în continuare și în anul 2019 acest proiect, urmând ca focalizarea atelierelor să se realizeze pe persoane adulte, existând deja cereri în acest sens.
#AsociatiaArtistilorPlasticiCampiaTurzii #ClubulRotaryCampiaTurzii#ArtaCampiaTurzii #RestaurantulGossner #ArtaPentruComunitate#PovesteaMergeMaiDeparte
Foto: Marius Rotar, Adelaida Haiduc, Sorin Moldovan

ziare & stiri