Politica · 620 · 26 Noiembrie 2018

(Video) Alin Tişe, Daniel Buda şi Emil Boc mint cu neruşinare în cazul Spitalului Regional de Urgenţă Cluj!

(Video) Alin Tişe, Daniel Buda şi Emil Boc mint cu neruşinare în cazul Spitalului Regional de Urgenţă Cluj!ariesnew.ro

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj a fost promis în toate campaniile electorale din ultimii zece ani, de toate formaţiunile politice, PSD, PNL, PDL, UDMR, mai puţin recenţii USR-Cioloş (dar care înainte de a identifica o soluţie în această speţă, vor descoperi leacul fermecat pentru a vindeca lumea de boli).

Importanţa obiectivului este evidentă având în vedere utilitatea sa medicală pentru toată regiunea de nord-vest, cât şi o carte de vizită suplimentară pentru Cluj, oricum capitala excelenţei în medicină din România.

Imediat după anunţul guvernamental că “spitalele regionale - Iaşi, Craiova şi Cluj - se vor finaliza din fonduri europene etapizat” dar şi că nu este “exclusă construcţia de spitale regionale prin instrumentul parteneriatului public-privat”, corul de bocitoare din PNL Cluj a demarat o acţiune de strângere de semnături pentru susţinerea Spitalul Regional de Urgenţă Cluj, populistul Emil Boc uitând că a închis zeci de spitale în 2011.

“În acest moment suntem în etapa pachetului de pregătire pentru construcţia spitalelor, România urmând să trimită Comisiei Europene, anul viitor, studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale. Cu siguranţă că existau alte expectanţe, însă spre deosebire de nimicul pe care l-au făcut Alin Tişe, Daniel Buda şi Emil Boc în perioada 2004-2012, când s-au bucurat discreţionar deputerea politică din România şi din judeţul Cluj, s-au făcut paşi în faţă!” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.

Având în vedere demersul celor trei, consider că ori neruşinarea patologică ori amnezia i-a făcut să uite că:

  • Prefectul Alin Tişe (2007), apoi preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe (2008-2012) anunţa în 2007 “începerea construirii spitalului regional de urgenţă”, apoi în 2010 “prin parteneriatul public-privat, construcţia va începe în primăvară”.
  • În 2008, Ministrul Sănătății din Guvernul Boc i-a predat preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, dlui. Alin Tişe un Studiu de Fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgență, studiu pentru care s-au cheltuit milioane de euro. Guvernul Boc nu a mai ajutat cu nimic administraţia judeţeană în această speţă, spitalul rămânând schiţă
  • În 2011, Guvernul Boc, prin vocea consilierului de stat Andreea Paul Vass, a anunţat construcţia a şase spitale regionale de urgenţă în Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Iaşi, Craiova şi Bucureşti dar şi ridicarea hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti, obiectivele fiind incluse în lista de proiecte prioritare în regim public-privat a Guvernului Boc. Niciun obiectiv nu a fost realizat.
  • Aprilie 2011, 67 de spitale sunt închise de Guvernul Boc, în contradicţie cu ce anunţau PDLiştii în programul de guvernare al PDL, condus atunci de Emil Boc (http://www.cdep.ro/pdfs/guv200912/ProgramGuvernare.pdf-pagina 28): eficientizarea şi modernizarea serviciilor spitaliceşti!
  • Alin Tişe, Daniel Buda şi Emil Boc, din calităţile lor de prim-ministru, deputat, preşedinte de Consiliu Judeţean, au închis un spital în Cluj în perioada 2008-2012 în loc să deschidă unul.
  • “Demersul celor trei dar în special al domnului Tişe este penibil în contextul în care deşi în Consiliul Judeţean Cluj se bucură de o largă majoritate, sunt incapabili să construiască Spitalul Clinic de Urgență de Copii, darămite un Spital Regional de Urgenţă” a mai declarat deputatul Horia Nasra.