Actualitate · 557 · 08 Aprilie 2019

Vizită pe sit - Sediul Consiliului Județean Cluj urmează să devină prima clădire publică verde din România

Vizită pe sit - Sediul Consiliului Județean Cluj urmează să devină prima clădire publică verde din Româniaariesnew.ro

Vizită pe sit - Sediul Consiliului Județean Cluj urmează să devină prima clădire publică verde din România

Consiliul Judeţean Cluj a organizat sâmbătă, 6 aprilie 2019, în cadrul proiectului „Noul Consiliu Județean Cluj – Extinderea și modernizarea clădirii sediului Consiliului Județean Cluj” o vizită pe amplasament, la care au participat peste 30 de persoane / arhitecți interesaţi de acest concurs de soluţii.

Vizita a fost, astfel, o ocazie de a cunoaște mai bine situl şi de a participa la discuții deschise. Toate întrebările, cât și răspunsurile date, au fost consemnate și vor fi publicate pe site-ul oficial al concursului și, totodată, vor fi trimise pe e-mail tuturor participanților înscriși. Vizita s-a bucurat de un real succes, interesul crescut față de temă demonstrând, încă o dată, viabilitatea concursului de soluții ca și bună practică în achiziționarea serviciilor de proiectare-arhitectură.

Organizat cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România, concursul de arhitectură, al cărui premiu I constă în atribuirea contractului de proiectare cu o valoare estimată de 970.000 de lei, fără TVA, urmărește identificarea celor mai bune soluții pentru extinderea şi modernizarea Consiliului Judeţean Cluj, conform standardelor BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) privind clădirile verzi, atât a clădirii existente a Consiliului Județean cât și a extinderii acesteia. Astfel, câștigătorul va contracta serviciile de proiectare pentru construirea noului corp de clădire, conectarea cu cel existent, intervențiile pe sediul actual al Consiliului Județean, amenajările exterioare și sistematizarea verticală pentru întreaga parcelă.

Reamintim faptul că termenul limită de depunere a propunerilor de proiecte este 13 mai 2019, câștigătorul concursului de soluții urmând a fi anunțat în data de 20 mai