CICLOP · 156 · 01.09.2022

ZIUA CICLOPULUI (CHOLESTEROL)

By HORIA MUNTENUS
ZIUA CICLOPULUI (CHOLESTEROL)

Pare să fie astăzi, Ziua Ciclopului. Se spune (,,Se spune” – ah! ,,Cine” este înlăturat/ exclus), că Ziua Ciclopului ar fi astăzi. Și astăzi e 1 septembrie. 1 Septembrie, dacă e Ziua Ciclopului. De Ziua Ciclopului Anotimpul e mai frumos. Pajiștea este întinsă, vârfurile munților îi scriu numele Ciclopului pe cerul senin. Nici un automobil nu depășește viteza legală, în tramvai e foarte multă politețe. Trei domnișoare sunt la înghețată și au limbile roz. Zece zburătoare trag de un nor alb din Sud să îl ducă în Norvegia.

Dar nu este sigur, nu. Se spune așa, mai mult ,,Se spune”. A trăit Ciclopul ce-a trait, dar a murit cumsecade. A trăit o vreme, cât putea fi vremea în vremea aceea! A făcut baie în Mare, a înotat și i-a plăcut. Însă nimeni nu îi cunoaște ziua de naștere. ,,Se bănuie”/ ,,Se presupune”/ ,,Se zice”.

Astăzi, să spunem: în zilele noastre, în memoria Ciclopului, ,,Cine” îi poate organiza o pomenire și chiar și ,,Oricine”. Cârnați de pomană și Colivă. Și bere. Zece porci. Paisprezece. O sută de porci. O slută cască gura. Un porc o mănâncă pe slută. Cum o mănâncă? Uite așa, cu ochiul. Ochi de porc? Ochi de porc. Porcul! Alt porc îl mănâncă și pe el. Porcii! Porcii sunt mâncați de o vrăbiuță. Zboară vrăbiuța cu tandrețea umflată de la slănina de porc afumată. Este grea, ca o gravidă cu un porc. Porcii au Cholesterol și ifose. Vrăbiuța este sensibilă, face politică și se înscrie în partid.

Post Scriptum: dacă sluta mâncase cauciucurile – pe tricou scrie cum ea le ronțăia. Cască gura și prinde fitilul pe limbă. Poc! Poc-poc.

BACK TO TOP