Administrație · 463 · 22 Noiembrie 2019

„Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului” prin activităţi educative şi recreative

„Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului” prin activităţi educative şi recreativeariesnew.ro

În data de 20 noiembrie 2019 s-a sărbătorit „Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului” prin activităţi educative şi recreative, care au rolul de a îmbunătăţi şi exersa cunoştințele copiilor pe această temă.

Activitatea a fost organizată la Sala Sporturilor „Ioan Stanatiev”, unde au participat 100 de elevi din clasele de generală aparținând unităților de învățământ din municipiu. Au fost organizate 10 ateliere creative, la fiecare dintre ele a fost discutat un drept al copilului de către copii împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, Direcţiei Relaţii cu Comunitatea, SPCLEP, Poliţia Locală, responsabilul cu protecția datelor personale, Grădiniţa „Lumea Prichindeilor” şi un reprezentant al Poliţiei Municipiului Câmpia Turzii.

Copiii şi-au îmbogăţit cunoştinţele cu privire la importanţa şi semnificaţia drepturilor pe care le au, dar şi responsabilităţile care decurg din acestea. Au discutat cu specialişti rolul datelor din actele de identitate raportat la dreptul la viaţă şi identitate, au abordat dreptul la familie şi rolurile acesteia, dreptul de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate şi de a beneficia de servicii medicale şi de recuperare. Au vorbit despre dreptul la libera exprimare, la educaţie, la locuinţă, dar şi dreptul la protecţie împotriva exploatării, violenţei sau abuzului. De asemenea, au analizat dreptul la joacă şi la odihnă, raportat la caracteristicile vârstei lor, dar şi dreptul la protejarea imaginii publice şi a vieţii private.

În cadrul atelierelor de creaţie, copiii, sprijiniţi de către specialiştii invitaţi şi de către cadrele didactice, au prezentat drepturile lor prin compuneri, desene şi scenete.

Copiii de la Clubul Copiilor au adus un plus activităţii, prin melodiile pe care le-au interpretat, contribuind la atmosfera de destindere şi bucurie care marchează această zi.

Evenimentul a avut un mare succes în rândul participanților, remarcându-se implicarea şi dorinţa de cunoaştere a copiilor prezenţi.

Direcția Relații cu Comunitatea