Eveniment · 193 · 27 Noiembrie 2019

Ziua Națională a României, sărbătorită la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Ziua Națională a României, sărbătorită la Muzeul Etnografic al Transilvanieiariesnew.ro

Ziua Națională a României, sărbătorită la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (C.J.C.P.C.T.) Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituții publice de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează vineri, 29 noiembrie 2019, un spectacol de muzică populară, dedicat Zilei Naționale a României. Evenimentul, care va debuta la ora 14.00, va avea loc la sediul central al Muzeului Etnografic, strada Memorandumului nr. 21, în sala „Reduta”.

În acompaniamentul Orchestrei Profesioniste „Cununa Transilvană” a C.J.C.P.C.T. Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș, vor prezenta cântece de cătănie și patriotice Marinela Zegrean Istici, Mariana Morcan și Grigore Sâmboan, angajați ai instituției clujene de cultură. De asemenea, cântece patriotice vor aduce în atenția spectatorilor și membrii grupului „Clubul Vedetelor – Muguri de Folclor”, grup coordonat de profesorul Alexandru Filip și Viorel Dodea.

La această manifestare de suflet și de simțire românească va fi prezent şi Grupul vocal-bărbătesc „Craii Măgurii” din Bucea, jud. Cluj, coordonat de preotul Mircea Dejeu. Acest grup, care reprezintă județul Cluj la diverse festivaluri și concursuri din țară destinate grupurilor vocal-folclorice bărbătești, are în componență mai multe generații. Pe lângă cântecele patriotice și de cătănie, au în repertoriu colinde și cântece religioase.

Spectacolul de muzică populară dedicat Zilei Naționale a României va fi prezentat de Grigore Sâmboan, iar intrarea este liberă!

Data de 1 decembrie are o semnificaţie importantă pentru istoria românilor, reprezentând momentul în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România.

ziare & stiri